De groep


 
"Kindercentrum Nu":
Het kindercentrum bestaat uit 4 groepen. Twee kinderdagverblijf groepen, een babygroep en een peutergroep en daarnaast een peuterspeelzaalgroep die gericht is op het voorbereiden op school  en een BSO groep. Iedere groep heeft zijn eigen (binnen)speelruimte en ruime natuurtuin.

Babygroep:
Op de babygroep worden kinderen van 0 tot 2 jaar opgevangen. Op een dag zijn er maximaal 14 kinderen aanwezig met 3 pedagogisch medewerkers. Er worden iedere dag twee plekken voor flexibele/incidentele opvang vrijgehouden.
Kinderen kunnen tussen de 1,5 en 2 jaar over gaan naar de peutergroep. Dit is afhankelijk van de groepssamenstelling en de ontwikkeling van het kind.

Peutergroep:
 
Op de peutergroep worden kinderen van 1,5 tot en met 4 jaar opgevangen. Op een dag zijn maximaal 14 kinderen aanwezig met 2 pedagogisch medewerkers. Ook hier worden iedere dag twee plekken voor flexibele/incidentele opvang vrijgehouden.
 
Peuterspeelzaalgroep:
Op deze peutergroep worden kinderen van 2 tot en met 4 jaar voorbereid om naar school te gaan. Deze groep is alleen open op maandag, dinsdag en donderdag van 9 tot 12 tijdens schoolweken.

BSO:
De BSO is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Bij de BSO zijn maximaal 20 kinderen aanwezig met 2 pedagogisch medewerkers. Wij vangen kinderen van de Lourdesschool (West Beemster), de Blauwe morgenster (Middenbeemster), de Bloeiende perelaar (Zuid-oost Beemster) en de Waterlandschool (vrijeschool Purmerend) op. Mocht er vraag zijn vanuit een andere school gaan wij kijken of dit haalbaar is.

 
De beroepskrachten:
Iedere groep heeft zijn eigen vaste gezichten. Dit zijn professionele, pedagogisch medewerkers die gespecialiseerd zijn om met deze leeftijdsgroep te werken. Ziektes en vakanties proberen we zoveel mogelijk intern op te lossen.

De locatie:
De opvang vindt plaats in de achterkant en het midden van de boerderij. 
 
Wat vroeger de dars was, is nu een ruime lichte babygroep. Met een grote glazen pui naar de tuin waar vroeger de grote darsdeuren zaten waar de hooiwagens de boerderij in reden. De babygroep heeft uitzicht over de dierenweide, de grote natuurtuin en de buitenbedden. Aangrenzend heeft de groep een eigen slaapkamer. Deze bevindt zich in wat vroeger de hooiberg was.

De peutergroep bevindt zich boven de babygroep op de eerste verdieping. In de entree is de trap naar boven waar de peuters hun eigen toiletgroep hebben. De slaapkamer van de peuters bevindt zich beneden naast de slaapkamer van de baby's ook in de berg. De peuters hebben samen met de BSO een atelier tot beschikking waar de kinderen naar hartenlust kunnen ontdekken met allerlei materialen. De peutergroep heeft een grondraam waardoor naar de natuurtuin gekeken kan worden.

De BSO heeft zijn eigen entree in wat vroeger de korte regel was, de plek waar het klein vee stond. Beneden is een grote keuken waar samen met de kinderen gekookt kan worden, er zijn toiletten voor zowel de BSO als de pedagogisch medewerkers en er is een douche. Hier is ook een trap naar boven die uitkomt in de speelruimte van de BSO. 

De buitenruimte is een grote natuurspeeltuin, met aangrenzend een mini kinderboerderij. Er is een deel dicht bij het pand omheind waar de babygroep veilig kan spelen, met een laag heuveltje een picknick tafel en moestuintjes.
Meer achter in de tuin is een slingertouw, een grote heuvel met glijbaan, een grote zandspeelplaats, een klimboom en een speelhuis. Zomers kunnen hangmatten opgehangen worden. We maken uitstapjes naar de naaste buren waar fruitbomen en schapen zijn.

De parkeerplaats wordt ook gebruikt voor skeeleren en fietsen voornamelijk door de BSO kinderen.
Buiten het kinderopvanghek staat een trampoline.