Oudercommissie

Wat doet de oudercommissie

De oudercommissie bestaat uit ongeveer 3 ouders. De oudercommissie heeft als doel zorg te dragen voor de belangen van de ouders die de kinderopvang afnemen. Dit doen ze doormiddel van instemmingsrecht en adviesrecht over besluiten van de organisatie.
Tijdens vergaderingen worden zowel punten die door de organisatie ingebracht zijn, als punten die door andere ouders ingebracht zijn besproken. Vergaderingen zijn in overleg vrij toegankelijk voor iedere ouder. De oudercommissie heeft ook regelmatig overleg met de organisatie. 
 

Agenda Oudercommissie

Er is momenteel nog geen vergadering gepland
19:30 t/m 21:00 uur vergadering oudercommissie
 
Notulen Oudercommissie bijeenkomst 16-3-2017
Notulen Oudercommissie bijeenkomst 4-5-2017

 

Wilt u contact opnemen met de oudercommissie dan kan dat via: oc@kindercentrumnu.nl


Wij zijn wij?

Marie-José GlandorfHoi, mijn naam is Marie-José Glandorf. Ik ben 34 jr en woon in de Zuidoostbeemster. Ik ben getrouwd met Kevin en moeder van Emma (net 1). Emma is iedere woensdag op de opvang en heeft het ontzettend naar haar zin. Wij hebben heel bewust voor Kindercentrum Nu gekozen, omdat we het een fijne plek vinden en de leidsters helemaal voor de kinderen gaan.

Zelf werk ik als leerkracht in Amsterdam. Daar geef ik les aan groep 8. Ik ben daar ook lid van de MR (medezeggenschapsraad), aangezien ik graag meedenk over het beleidsmatige en praktische zaken. Ook begeleid ik al 14 jaar twee keer in de week een autistische jongen.

Toen Nelleke vroeg om leden voor de oudercommissie wist ik meteen dat ik dat leuk en interessant zou vinden. Ik zie de oudercommissie als een verbindende schakel tussen Nelleke en de ouders. De oudercommissie denkt graag mee en probeert Nelleke ook zoveel mogelijk te ondersteunen waar nodig.

Lisa KramerMijn naam is Lisa Kramer 27 jr en ik woon samen met mijn vriend Jurre en dochter Bo in het mooie dorpje Beets.  Bo komt op maandag, dinsdag en om de week op donderdag naar de opvang. "De boerderij" noemen wij dit. In maart verwachten wij ons tweede kindje en vanaf juli komen ze beiden op de dinsdag en donderdag.

Ik werk momenteel vier dagen per week als beheerder van twee kinderboerderijen in Heerhugowaard. Deze kinderboerderijen zijn onderdeel van de zorginstelling Esdege-Reigersdaal. Hier ben ik verantwoordelijk voor alles wat er bij een kinderboerderij komt kijken en geef ik leiding aan een team van drie medebeheerders. Hier werk ik nu ruim een jaar en het bevalt mij supergoed! Vanaf de zomer, als de tweede er is, ga ik een dag minder werken.

Op het oproepje om in de oudercommissie te gaan, heb ik meteen gereageerd. Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij de opvang waar Bo toch regelmatig is. Op deze manier kan ik meedenken over onderwerpen en mogelijk een steentje bijdragen aan positieve veranderingen aan "de boerderij", zodat het voor de kinderen net zo leuk blijft als nu en in toekomst misschien nog leuker wordt!

Pien FaijdherbeEven voorstellen, mijn naam is Pien Faijdherbe, 35 jaar en werkzaam als Operationeel Manager bij Starteenwinkel. Starteenwinkel is een webwinkel platform.
Mijn vriend en ik hebben een dochter van 4 jaar en een zoon van 2 jaar. Beide kinderen gaan naar Kindercentrum Nu, mijn zoon Dex op donderdag en mijn dochter Cleo op donderdagmiddag naar de BSO.

Ik ben lid geworden van de oudercommissie omdat ik het leuk en interessant vind te weten wat er allemaal speelt binnen de organisatie. Ik hoop door mijn aanwezigheid een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de oudercommissie en hiermee ook binnen de organisatie van Kindercentrum Nu.

Ik hoop ook dat andere ouders hun ervaringen en suggesties met ons willen delen, zodat we met zijn allen kunnen bijdragen aan een professionele, veilige, maar bovenal een fijne plek waar kinderen zich thuis voelen.