De groep

Dagopvang:
De dagopvang is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De groep bestaat uit maximaal 14 dagopvang kinderen, waarvan maximaal 4 kinderen van 0 jaar.
De groep heeft maximaal 12 vaste kinderen met 2 pedagogisch medewerkers per dag.
De overige 2 plaatsen blijven beschikbaar voor flexibele opvang, hier komt dan een derde pedagogisch medewerker voor.


De plek:
De dagopvang vindt plaats in de achterkant en het midden van de boerderij. 
Wat vroeger de dars was is nu de speelruimte. Met een grote glazen pui naar de tuin waar vroeger de grote darsdeuren zaten waar de hooiwagens de boerderij in reden. Aangrenzend heeft de groep een eigen slaapkamer. Deze bevindt zich in de berg. Hier werd vroeger het hooi opgeslagen.

Buiten is er een afgebakende speelplek voor de dagopvang aansluitend op de openslaande deuren het is een tuintje en een stukje verhard. Bij de dagopvang is hier een zandbak en een zitje op te vinden en staat hier een buitenbed. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de rest van de tuin. Deze is nog niet geheel afgebakend, maar wordt door de kinderen onder goed toezicht al wel gebruikt. Hier is al een zandbak, slingertouw, tunnel, hangmat, glijbaan en schommel te vinden. Het moet een hele grote veilige natuur speelplaats worden. Waar jong en oud op ontdekking kan.


Verdere toekomstplannen.

Kinderdagverblijf:
Het kinderdagverblijf gaat bestaan uit 3 groepen. Er komt een babygroep, een peutergroep en een BSO groep. Iedere groep heeft zijn eigen (binnen)speelruimte.

Babygroep:
Op de babygroep worden kinderen van 0 tot 2 jaar opgevangen. Op een dag zijn er maximaal 14 kinderen aanwezig met 3 pedagogisch medewerkers. Er worden iedere dag twee plekken voor flexibele/incidentele opvang vrijgehouden.
Kinderen kunnen tussen de 1 en 2 jaar over gaan naar de peutergroep. Dit is afhankelijk van de groepssamenstelling en de ontwikkeling van het kind.

Peutergroep:
Op de peutergroep worden kinderen van 1 tot en met 4 jaar opgevangen. Hier zijn op een dag maximaal 14 kinderen aanwezig met 2 pedagogisch medewerkers. Ook hier wordt iedere dag een plek voor flexibele/incidentele opvang vrijgehouden.

BSO:
De BSO is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Bij de BSO zijn maximaal 20 kinderen aanwezig met 2 pedagogisch medewerkers. Wij vangen kinderen van de Lourdesschool (West Beemster), de Blauwe morgenster (Middenbeemster) en de Waterlandschool (vrijeschool Purmerend) op. Mocht er vraag zijn vanuit een andere school gaan wij kijken of dit haalbaar is.


De beroepskrachten:
Iedere groep krijgt zijn eigen vaste gezichten. Ziektes en vakanties proberen we zoveel mogelijk intern op te lossen.

Hoe de plek vorm gaat krijgen:
De opvang vindt plaats in de achterkant en het midden van de boerderij. 
Wat vroeger de dars was gaat de babygroep worden. Met een grote glazen pui naar de tuin waar vroeger de grote darsdeuren zaten waar de hooiwagens de boerderij in reden. De babygroep heeft uitzicht over de dierenweide waar ook de buitenbedden staan. Aangrenzend heeft de groep een eigen slaapkamer. Deze bevindt zich in de berg. Hier werd vroeger het hooi opgeslagen.

De peutergroep bevindt zich boven de babygroep op de eerste verdieping. In de entree is de trap naar boven waar de peuters hun eigen toiletgroep hebben. De slaapkamer van de peuters bevindt zich beneden naast de slaapkamer van de baby's ook in de berg. De peuters hebben samen met de BSO een atelier tot beschikking waar de kinderen zelf gebruik van kunnen maken.

De BSO heeft zijn eigen entree in wat vroeger de korte regel was. Beneden is een grote eet keuken waar samen met de kinderen gekookt kan worden, er zijn toiletten voor zowel de BSO als de leidsters en er is een douche. Hier is ook een trap naar boven die uitkomt in de speelruimte van de BSO. 

De buitenruimte wordt een grote natuurspeeltuin, met aangrenzend een kinderboerderij en extra activiteiten buiten het opvang hek.
Er is al een slingertouw en een grote heuvel met glijbaan, er komt nog een beekloop met een waterpomp, een wigwam, een grote zandspeelplaats, een speelhuis, een wilgentunnel, verschillende materialen als (slingerend fiets) pad, hangmatten kunnen zomers opgehangen worden, er komen fruitboompjes en er komt een wat meer afgeschermde plek voor de allerkleinsten. Buiten komt ook een beschutte overkapte plek voor activiteiten. Omdat we meestal buiten te vinden zijn ongeacht het weer komt er ook een aankleed blok met water buiten, zodat de peuters hier niet voor naar binnen hoeven.
De parkeerplaats is inmiddels grotendeels af, dit wordt ook gebruikt voor skelteren en fietsen voornamelijk door de BSO kinderen.
Buiten het kinderopvanghek komt de trampoline, een schommel en als het lukt een speelauto. Deze speelplek is alleen toegankelijk als ouders hiervoor toestemming geven.